Chocoladetaart met jam

28 juli, 2009 – Even leek het of deze taart een lavataart zou worden, maar het resultaat mag er toch wel zijn!

100_2506

Meng in een grote kom 140 gram bloem, 2 eetlepels cacao, 2 theelepels bakpoeder, een snufje zout, en 220 gram suiker. Daarna komen de vloeibare ingredienten: een eetlepel vanille-essence, 120 mL melk (kun je eventueel vervangen door water, of koffie, voor een mokkasmaak), 120 mL zonnebloemolie, en 2 eieren.

Zo simpel is het; meng de ingredienten tot een mooi, glad deeg en doe dit in een ingevette bakvorm van 20 cm. Doe dit om te beginnen 35 minuten in de oven (op 180 graden). Toen ik de taart bakte, barstte deze aan de bovenkant open, en liep er wat chocolade uit. Ik heb er toen aluminiumfolie overheen gedaan en de oven steeds weer 10 minuten aangezet, totdat de ‘lava’ die eruit liep stevig was geworden. Experimenteer een beetje met de oven om te zien wat het beste werkt!

Als de taart is afgekoeld, snij je deze doormidden met een groot mes. Smeer op de ene helft de gewenste vulling, ik heb gekozen voor aardbeienjam, maar echte aardbeien kunnen ook, of slagroom, of ander fruit.. Zet daarna de andere helft er weer bovenop. Bij mij was het resultaat een knapperige buitenkant, met een ietwat zachte vulling. Heerlijk, geniet ervan!

100_2510100_2502

100_2500

Advertenties

2 reacties

  1. Chantal said,

    29 juli, 2009 bij 6:58 pm

    Hmm…. Ziet er lekker uit!

    • prinsesjeanouschka said,

      29 juli, 2009 bij 7:35 pm

      Dankjewel 🙂 Dat was ie inderdaad ook!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: