Flapjacks

24 juli, 2009 – Een gezonde snack: bananen-havermout-repen..

100_2465

Smelt 125 gram boter samen met 2 eetlepels (suiker)stroop en 85 gram bruine suiker. Waarschijnlijk lost de suiker niet helemaal op, maar roer het mengsel even goed door. Voeg daarna 350 gram havermout toe (je hebt verschillende varianten, van grof tot heel fijn) en twee gepureerde bananen. Roer goed, je hebt nu een dikke pap die het beste omschreven kan worden als havermout met een ‘bindmiddel’ erdoorheen.

Schep het deeg in een ingevette ovenschaal van 20 bij 30 cm en zet het 15 tot 20 minuten in de oven (op 180 graden). De Flapjacks zijn klaar als het in het midden van de schaal hard aanvoelt. Snij het nog niet in stukken, maar laat het goed afkoelen in de ovenschaal, want de Flapjacks worden nog hard als ze eenmaal uit de oven zijn.

Nu is het tijd om aan te vallen! Enjoy!

100_2481  100_2476  100_2484

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: