Bananentaart

25 mei, 2009 – Bananentaart… met chocola 😉

Bananapie

Neem 3 theelepels melk en los hierin één theelepel zelfrijzend bakmeel op. Verwarm vervolgens 125 gram (ongezouten) boter 10 seconden in de magnetron, en roer er daarna 85 gram fijne kristalsuiker doorheen. Blijf mixen tot je een elastisch deeg hebt. Voeg daarna een ei toe en het melk-mengsel.

Pureer in een schone kom drie bananen. Dit kun je doen met een pureerspatel, maar met een vork lukt het ook prima. Probeer zo min mogelijk grote stukjes over te houden. Voeg de bananenpuree daarna toe aan het deeg. Roer er tot slot nog 170 gram bloem en een theelepel bakpoeder doorheen.

Giet het deeg in een ingevette springvorm van ongeveer 20 cm, en zet deze 40 minuten in de oven (op 180 graden). Controleer af en toe met een sateprikker of de taart al klaar is. Als dit eenmaal zo is, leg dan blokjes melkchocolade (ongeveer 50 gram) bovenop de taart en zet de oven nog één minuut aan. De chocolade is zacht geworden en kan mooi over de bovenkant uitgestreken worden.

Nog even laten afkoelen.. en smullen maar!

100_2151   100_2136   100_2153

Advertenties

1 reactie

  1. Martijn said,

    26 mei, 2009 bij 10:43 am

    mmmmm! PIE!
    http://www.weebls-stuff.com/wab/pie/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: