Chocolade Krakelingen

30 april, 2009 – Op Koninginnedag maak je natuurlijk.. krakelingen?

krakeling

Begin met 50 gram basterdsuiker (het liefst bruine, maar wit kan ook) en 50 gram ongezouten boter. Mix ze goed door elkaar, dit gaat het makkelijkste met je handen. Voeg daarna een klein ei toe (of de helft van een groot geklopt ei) en roer weer goed. Als laatste voeg je nog 125 gram bloem en 1 1/2 eetlepel cacaopoeder toe. Wederom is het handig om met je handen te kneden. Er onstaat een zacht deeg. Leg dit 15 minuten in de koelkast.

Nu komt het leukste gedeelte! Pak steeds een bolletje deeg en rol het uit tot een sliert van ongeveer 15 cm. Breng de uiteinden naar elkaar als een cirkel en sla ze vervolgens onder elkaar door. Maak de uiteinden vast aan de rest van de sliert en voila, je hebt de typische krakelingvorm! De dikte van de sliert kan je zelf bepalen, ik vond zelf dat de krakelingen het mooiste werden bij een dunne sliert (ongeveer 5 mm dik). Leg alles op een bakplaat en zet de oven ongeveer 10 minuten aan (190 graden). De krakelingen kunnen nog wat zacht aanvoelen, maar dat hoort zo, tijdens het afkoelen worden ze vanzelf wat knapperiger.

Maak het af met een beetje poedersuiker.. Eet smakelijk!

100_1974   100_1976   chocola

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: