Hartjes Muffins

10 april, 2009 – Heerlijke witte chocolade en vanille muffins met een blokje bruine chocolade!

hartjesmuffins

Voor deze schattige creatie heb je muffinvormpjes nodig in de vorm van.. hartjes! Deze zijn onder andere te koop bij Xenos. Vet ze van te voren in met een beetje boter.

Smelt boven een pan kokend water 115 gram witte chocolade samen met 115 gram (ongezouten) boter. Klop in een apart kommetje twee eieren los en voeg 115 gram fijne suiker (deze is te koop in de supermarkt, maar je kan ook gewone kristalsuiker zeven) en 135 gram bloem toe. Klop het goed door elkaar, en doe er dan nog een beetje vanille-essence bij (of schraap een vanillestokje uit). Ten slotte mag het chocolademengsel erbij. Roer goed door totdat er een plakkerig deeg is ontstaan.

Vul de hartjesvormpjes (afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn kun je meer of minder muffins maken, voor mij waren deze hoeveelheden genoeg voor ongeveer 12 stuks). Let op dat je niet boven de helft van het vormpje uitkomt, anders rijzen de muffins uit boven de rand en dan zijn ze minder mooi. Een andere tip: gebruik bij voorkeur vormpjes van een hard materiaal in plaats van siliconen, zodat het deeg niet in de breedte uit kan zetten maar alleen in de hoogte (alhoewel dit aardig meevalt zolang je niet teveel deeg in een vormpje doet).

Voordat ze in de oven in gaan (op180 graden) kun je nog een blokje bruine chocolade op het beslag leggen. Duw het blokje een beetje in het deeg. Na 20 tot 25 minuten zijn de muffins klaar. Eet smakelijk!

  100_1755       100_1752       100_1758

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: