Gemarmerde taart

28 februari, 2009 – Na de gemarmerde brownies kon een gemarmerde taart niet achterblijven…

marmered cake

De volgende dingen kun je het beste even vooraf doen: 2 grote sinaasappels uitpersen, en een springvorm van 20 cm doorsnede invetten. Dat scheelt weer wat oponthoud tijdens de rest van het bakwerk.

Voeg 175 gram witte basterdsuiker en 175 gram boter (of margarine) bij elkaar. Een heel handige manier om boter wat makkelijker handelbaar te maken, is door deze met een kaasschaaf (werkt echt!) in plakjes te snijden. De suiker kan je er dan zo doorheen kneden. Klop daarna een ei los en roer deze ook door het beslag. Herhaal dit met nog twee eieren. Verder mag er nog 175 gram zelfrijzend bakmeel bij.

Er is nu een lekker dik deeg onststaan. Het marmereffect ontstaat door twee soorten deeg in één taartvorm te bakken, en dat is dus ook wat we gaan doen. Verdeel het deeg over twee kommen, en voeg aan de ene 2 eetlepels melk, en twee eetlepels cacao toe, en aan de andere helft 3 eetlepels vers uitgeperst sinaasappelsap. Je hebt nu donker en licht beslag, die je allebei in de bakvorm mag verdelen. Roer er nog even met een mes doorheen, en zet het geheel dan 30 minuten in de oven op 190 graden.

Als het goed is, heb je nog wat sinaasappelsap over. Hiervan maken we het glazuur. Neem 175 gram poedersuiker en voeg ongeveer 2 eetlepels sap toe. Er kan eventueel nog wat suiker/sap bij, net zolang tot er een wittig, smeerbaar glazuur ontstaat. Wacht totdat de taart helemaal afgekoeld is, en verspreid dan het glazuur. Om het af te maken kun je een beetje bruine chocolade smelten en versieringen ‘tekenen’ op de taart. Eet smakelijk!

100_1652       100_1655       100_1641

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: