Gemarmerde Brownies

07 februari, 2009 – Brownies met een vleugje… kaas?!

marmer

Gebruik voor dit recept een bakplaat of een ovenschaal met een afmeting van ongeveer 20 bij 30 cm. Vet deze zoals gebruikelijk in met boter. De oven mag alvast aan op 180 graden.

Smelt 170 gram margarine in een pan, en haal deze daarna van het vuur. Roer er 3 eetlepels cacao en 180 gram witte basterdsuiker doorheen. Klop in een apart kommetje 2 eieren los, en voeg dit ook toe aan de boter. Tenslotte moet er nog 120 gram bloem bij. Als het goed is heb je nu een donker, glad, en mooi dik beslag. Dit is de onderlaag van de brownies, die je alvast in de schaal mag gieten.

Om de marmerlaag te maken gebruik je Huttenkase (Ricotta mag ook, maar die is minder goed verkrijgbaar in de supermarkt). 250 gram is voldoende. Klop wederom een ei los in een kommetje, en voeg dit toe aan de kaas, samen met 3 eetlepels witte basterdsuiker. Maak je geen zorgen als dit mengsel nog wat brokkelig is, want de kaas zal snel genoeg smelten in de oven.

Schep steeds een lepel van het kaasmengsel in de schaal, en meng het lichtjes met de onderlaag door er voorzichtig in te roeren. Wees niet te zuinig; tijdens het bakken ‘verdwijnt’ een gedeelte van de marmerlaag. De schaal mag daarna 40 minuten in de oven.

Snij de brownies, nu deze nog lekker warm zijn, in blokjes of repen van gewenste grootte. Laat het daarna even afkoelen. De bovenkant is nu een mix van bruin en wit, ziet dit er niet geweldig uit? En het beste is, ze smaken ook verrukkelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: