Gebarsten koekjes

18 januari, 2009 – Koekjes met barsten, die er daardoor heel fraai uit zien!

gebarsten koekjes

Smelt 200 gram bruine chocola (melk of puur) au bain marie, samen met 90 gram ongezouten boter. Zodra er een glad mengsel is ontstaan, mag de pan van het vuur en los je er al roerend 115 gram bruine basterdsuiker in op. Klop er daarna één voor één 3 eieren doorheen, en een theelepeltje vanille-essence.

In een andere kom zeef je 200 gram bloem en 25 gram cacaopoeder. Voeg enkele theelepels bakpoeder toe, en een snufje zout. Voeg dit mengsel beetje voor beetje toe aan het chocoladebeslag, tot er een zacht deeg ontstaat. Voor de beste resultaten moet het deeg nu een uurtje opstijven in de koelkast.

Schep met een lepel bolletjes deeg. Om de leuke barsten in de koekjes te krijgen, kun je het deeg het beste zo min mogelijk kneden, waardoor het een wat ‘grove’ vorm behoudt. Breng voorzichtig een ronde vorm aan in de schepjes deeg. Rol ze vóórdat ze in de oven gaan door de poedersuiker zodat ze met een dikke, witte laag bekleed zijn. Met de oven op 160 graden duurt het bakken, afhankelijk van de grootte van de koekjes, 15 tot 25 minuten. (Je zou met de hier aangegeven hoeveelheden 25 tot 30 schepjes deeg kunnen hebben.) Controleer even of de bovenkant een beetje hard geworden is. Zo ja, dan zijn de koekjes klaar. Nog even laten afkoelen, en bestrooien met wat extra poedersuiker, en dan smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: