Duo-penotti-taart

10 januari, 2009 – Taart met twee soorten chocolade!
Als dat geen goed begin van het jaar is..

taart

Het basisbeslag bestaat uit 4 eieren, 100 gram (bruine of witte) basterdsuiker, en 100 gram bloem. Giet dit mengel in een kleine ingevette bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnede, en zet het 40 minuten in de oven (op 180 graden). Als de taart klaar is en afgekoeld, snij je deze voorzichtig in de breedte doormidden.

Breng voor de vulling 100 ml ongeklopte slagroom aan de kook, en laat hierin 100 gram pure chocolade smelten. Roer goed door, om aanbranden te voorkomen. Als het mengsel glad is laat je het in een kommetje afkoelen. Is het eenmaal ingedikt, schep het dan om zodat het een wat steviger deeg wordt. Verdeel dit over één van de taarthelften, en leg de andere helft er weer bovenop.

Het glazuur maak je door 125 gram witte chocolade te smelten, samen met 15 gram boter, een eetlepel melk, en enkele lepels poedersuiker, Giet het over de taart en bekleed ook de randen. Waarschijnlijk ‘schemert’ de donkere kleur van de taart door het glazuur heen, maar dit geeft juist een leuk effect.

Natuurlijk eindigt het bakken met het versieren van de taart. Neem bijvoorbeeld een reep melkchocolade en schraap er met een schilmesje krullen vanaf. Of leg er frisse stukjes fruit op. Geniet ervan!

taart_fruit

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: