Appelflappen

25 december, 2008 – Lekker én makkelijk!

Appelflappen

De appelflappen maak je met behulp van vellen bladerdeeg, die kant en klaar te koop zijn in de supermarkt. Bewaar ze wel in de vriezer! Als je eenmaal gaat kokkerellen, laat ze dan eerst even ontdooien (een paar minuten in de magnetron kan ook).

Verwijder van 3 appels de klokhuizen en schilletjes, en snij ze in kleine vierkante blokjes. Besprenkel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Voeg daarna 5 tot 10 eetlepels rozijnen toe, en een flinke hoeveelheid kaneelpoeder. Er zijn hier geen vaste hoeveelheden; laat je persoonlijke smaak maar bepalen! Als laatste mag er nog een schepje (basterd)suiker bij.

Leg de vellen bladerdeeg klaar, en schep steeds in het midden een hoopje van het appel-rozijnenmengsel. Vouw het velletje daarna dicht zodat er een driehoek ontstaat. Kneed de randjes tegen elkaar aan zodat de appelflap goed dicht is. Je kunt hier bijvoorbeeld een vork voor gebruiken, en ook een paar druppeltjes water zijn handig.

Voordat ze in de oven ingaan (20 minuten op 200 graden, totdat ze mooi goudbruin zijn), kun je de appelflappen een beetje bevochtigen met water en nog wat suiker eroverheen strooien. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: