Hazelnoot thema!

6 december, 2008 – Twee taarten met hazelnoot als hoofdingredient!
Beiden smaken geheel anders dan de welbekende hazelnoot-schuimtaart…

Hazelnoot Taarten

Hazelnoot cake (rechts op het plaatje)

Zet ter voorbereiding een pannetje op het vuur, en laat hierin 175 gram ongezouten boter smelten. Klop in de tussentijd 3 grote (of 4 wat kleinere) eieren met 175 gram witte basterdsuiker tot een dik en romig geheel. Voeg daarna 150 gram zelfrijzend bakmeel toe. Is de boter gesmolten? Ook deze mag door het beslag heen.

Om de naam van de taart eer aan te doen, moeten er natuurlijk hazelnoten bij! Deze moeten eerst fijngehakt worden. Dit gaat het beste door ze op de snijplank te schikken, en daarbovenop een theedoek te leggen. Hamer in de aanslag, en hakken maar! Kijk uit voor je vingers..  50 gram is voldoende voor het beslag. (Tip: hazelnoten zijn in de supermarkt het goedkoopst.)

Gebruik een kleine, ingevette springvorm (ca. 20 cm), want de taart moet na het bakken door midden gesneden worden. Giet het beslag erin, en zet de vorm 40 minuten in de (op 180 graden) voorverwarmde oven.
Je kunt tijdens het wachten alvast de slagroom kloppen (4oo ml). Voeg er wel een paar eetlepels suiker aan toe! Als de taart klaar is, en een beetje afgekoeld, kun je hem voorzichtig door midden snijden. Bestrijk één helft met de slagroom, en leg de andere er weer bovenop. Als je nog slagroom over hebt kun je hiermee de bovenkant bedekken. Daarna heb je alle vrijheid om nootjes, chocolaatjes, etc. te gebruiken om de cake te versieren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: