Kersentaart met yoghurtslagroom

6 oktober, 2008 – Heerlijke vruchtentaart!
Alleen al de slagroom is verrukkelijk, met yoghurt en citroen..

We beginnen met de taartbodem. Vet alvast je bakvorm (ongeveer 24 cm) in! Kneed daarna de volgende ingredienten tot een deeg: 150 gram bloem, een tl bakpoeder, 65 g suiker, een zakje vanillesuike, 1 ei, en 65 gram margarine. Voeg zonodig nog wat boter toe. Is het deeg te plakkerig, dan kun je hem eventjes in de koelkast zetten. Je kunt de vorm nu bekleden met het deeg. Hij mag een kwartier in de oven op 200 graden.

De vulling bestaat uit kersen, overgoten met een vruchtengelei en bedekt met slagroom. Terwijl de bodem gebakken wordt, kunnen we mooi de gelei maken. Het is het handigst om een blik kersen te kopen die nog met het vocht verpakt zijn, dus niet uitgelekt (rond de 650 gram). Scheid de kersen van het vocht. Neem een pakje Taartina (in de supermarkt verkrijgbaar), en voeg hier enkele lepels van het vocht bij. Doe de rest van het kersenwater in een pan, en voeg zodra het kookt het Taartina-mengsel toe. Nog even laten doorkoken. Het lijkt nu wellicht nog wat te vloeibaar, maar het mengsel zal indikken zodra het afkoelt. (Tip: als je losse kersen gebruikt, kun je het gelei ook maken van 200 ml water met 40 gram suiker. Volg de instructies hierboven op.)

Is de taartbodem mooi bruin geworden? Strooi er wat bloem of paneermeel overheen, en bekleed daarna met de uitgelekte kersen (het meel zorgt ervoor dat de taartbodem niet doorweekt raakt). Als de gelei afgekoeld is, mag ook deze eroverheen.

Rest ons alleen nog de room! Klop 250 ml slagroom op, en voeg er twee pakjes versteviger aan toe. Meng er vervolgens 50 gram suiker doorheen, gevolgd door 150 ml yoghurt. Het laatste ingredient is 3 el citroensap. Ruikt het niet heerlijk? De room mag over de kersengelei heen. De taart ziet er nu al goed uit, maar kan nog versierd worden met bijvoorbeeld hagelslag of chocoladekrullen. Ook geschaafde amandelen zijn hier erg lekker bij. Smullen maar, en vooral geen ruzie maken om wie de slagroomkom leeg mag maken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: