Chocolade Kruidnootjes

11 oktober, 2008 – Sint Nicolaas is alweer bijna hier..
Tijd om te oefenen met speculaas kruiden!

Er zijn eigenlijk maar twee dingen die je hoeft te doen om kruidnootjes te maken: ingredienten bij elkaar gooien, en daarna balletjes kneden. Het deeg bestaat uit 250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkere basterdsuiker, 100 gram (zachte) boter, 3 el melk, en 2 el speculaaskruiden. Voeg dit bij elkaar, en voeg zonodig nog wat boter toe als het deeg niet mooi kneedbaar wordt. Maak vervolgens kleine balletjes (niet te groot, want de kruidnootjes zetten nog wat uit in de oven).

De oven mag op 150 graden. Leg de deegbolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze 15-20 minuten bakken. Moeilijk om van af te blijven, toch? Als je een echte chocolate-addict bent, is het leuk om ze nog even in wat gesmolten chocolade te dompelen en even af te laten koelen in de koelkast. Je kunt hiervoor zowel witte, pure, als melkchocolade gebruiken (of alledrie!). Let echter wel op; giet de chocola pas over de kruidnootjes zodra deze afgekoeld zijn! Het is namelijk niet goed om warme kruidnootjes in de koelkast te zetten.. Nog een tip: als je geen tangetje hebt om de nootjes mee vast te houden, kun je de chocolade ook prima aanbrengen met een kwastje.

Geniet ervan!

Advertenties

1 reactie

  1. julien said,

    13 oktober, 2008 bij 9:04 am

    heeey anouss!!!

    was super gezellig om met jou kruidnootjes te maken! Vooral de chocolade er op doen was een leuk klusje!!;)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: