Straciatella-Yoghurt Taart

22 september, 2008 – Met dank aan dr Oetker..
Binnen 20 minuutjes ben je klaar, en geen oven nodig!

Met deze ingredienten maak je een overheerlijke taart!!

Voor de duidelijkheid zal ik de bereidingswijze neerzetten, welke natuurlijk ook op de verpakking te vinden is. De eerste stap is het smelten van 100 gram boter. Deze meng je met de bodemmix uit de verpakking, tot je een grof deeg hebt. Verspreid deze over een bakvorm van 24 cm, druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel, en zet hem weg in de koelkast.

Dan de vulling. Voeg aan 400 ml water de taartmix toe (ook deze is in de verpakking te vinden). Mix dit goed door met een garde of een elektrische mixer (gebruik je die laatste, zet het apparaat dan op een lage stand). Voeg daarna 250 ml ongeklopte slagroom en 500 ml straciatellayoghurt toe (gewone yoghurt of kwark is ook erg lekker), en mix opnieuw, ditmaal met de mixer op een wat hogere stand. Als het goed is heb je nu een glad beslag.

Haal de taartbodem weer uit de koelkast en giet de vulling in de vorm. Nu moet je even geduld hebben – de taart moet minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast. Maar.. dan heb je ook wat! Extra lekker is deze yoghurttaart met een beetje aardbeiensaus, en een dikke toef slagroom. Enjoy!

Advertenties

1 reactie

  1. 3 januari, 2011 bij 8:07 am

    […] Straciatella-Yoghurt Taart September 2008 3 […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: