Heel-Veel-Nootjes Taart

31 augustus, 2008 – Een taart die zacht is van binnen, en krokant van buiten!
Hamer in de aanslag? Tijd om noten te kraken! šŸ˜‰

Het begint deze keer allemaal met het smelten van 175 gram witte chocolade, samen met 115 gram boter en 115 gram basterdsuiker. Dit is een flinke hoeveelheid, dus gebruik een voldoende grote pan. Dit helpt ook om het oppervlak te vergroten, waardoor het smelten wat sneller gaat. Is dit eenmaal gebeurt en het mengsel wat afgekoeld, klop er dan 2 eieren doorheen.

Hierna voeg je achtereenvolgens de volgende ingredienten toe: een tl vanille-essence, een snufje bakpoeder en een beetje zout, en 115 gram bloem. Ten slotte breek je 75Ā gram pure chocolade in kleine stukjes en roer je deze erdoorheen. (Tip: Je kan ook kant en klare “chocolate chips” kopen, bijvoorbeeld bij de Taartjesfabriek.)

 

Het deeg mag nu in een springvorm gegoten worden van ongeveer 24 cm. Het is voldoende om de oven 30 minuten aan te zetten. Uit ervaring kan ik zeggen dat de taart nog niet helemaal hard was na dit halve uur. Aan de andere kant, ik had wel erg veel chocolade stukjes toegevoegd, waardoor het deeg misschien niet goed kon rijzen. Je kan zelf testen of de taart goed is door er een sateprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt mag de taart uit de oven.
Zet de oven nog niet uit, maar leg een paar stukjes melkchocolade op de taart en leg deze daarna weer 2 minuten terug in de oven. De chocolade kun je nu gemakkelijk uitsmeren! Het zal gaan dienen als plakmiddel voor deĀ garnering.

We versieren de taart met nootjes, en het staat je vrij om te kiezen welke je wilt gebruiken. Op de foto zie je een mix van soorten, datĀ bleek wel leuk voor de kleur. Maar je kunt ook enkel macademianoten of pistachenootjes nemen.Ā Ā Hak ze grof met een keukenmachine, of leg ze onder een theedoek en hak ze fijn met een hamer. Dat laatste is natuurlijk wel een stuk leuker om te doen! Is dit eenmaal gebeurt, dan kun je ze zahtjes in de gesmolten chocolade duwen. Even laten stollen, en smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: