Chocolade Muffins

27 juni, 2008 – Muffins met een witte hoed, en muffins met nootjes
Heel makkelijk te bereiden, heel moeilijk om van af te blijven..

Muffins met de witte hoed (voor ong 20 stuks)

Smelt eerst 115 gram pure chocolade samen met 175 gram boter au bain marie. In het recept dat ik heb gebruikt, staat dat je aan de chocola een eetlepel water toe moet voegen. Ik weet niet waar dat goed voor is, maar ik heb me er aan gehouden.. Van het vuur af moet je nu 275 gram bloem, 300 gram basterdsuiker, een tl bakpoeder en een snufje zout erdoorheen mengen, het liefst eerst door een zeef laten gaan (om klonten te voorkomen). Ook mag er 150 ml melk bij en een tl vanille-essence.

Klop dit mengsel glad, en klop er daarna één voor één 3 eieren doorheen. Het beslag wordt het mooiste als je tussen elk ei even een handmixer gebruikt om het goed te kneden. De muffinvormpjes kunnen nu gevuld worden, en mogen 25 minuten in de oven op 180 graden. Ondertussen maken we alvast de “witte hoed”.

Voeg in kleine gedeelten 115 gram poedersuiker toe aan 40 gram zachte boter. Schenk er een tl vanille-essence overheen, en druppel daarna met melk totdat het geheel smeerbaar is geworden. Als de muffins gaar zijn, kun je op elk een toef van je zelfgemaakte glazuur doen. Eet smakelijk!

Muffins met nootjes (voor ong 12 stuks)

De andere muffins worden op ee soortgelijke manier gemaakt. Smelt 150 gram pure chocolade met 175 gram boter au bain marie. Roer er 200 gram basterdsuiker en 50 gram (donkere) rietsuiker door. Voeg wederom één voor één 4 eieren toe met een handmixer. Daarna moet er nog 110 gram bloem bij, een el cacaopoeder en een tl vanille-essence. Om de naam van de muffins eer aan te doen voeg je als laatste 115 gram nootjes toe – het lekkerste resultaat krijg je met walnoten of pecannoten.

Vul de muffinvormpjes, en laat ze 30 minuten op 180 graden bakken. Smullen maar!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: