Witte Chocolade-AardbeienTaart

24 februari, 2008 – Aardbeien ^_^
Doesn’t it look yummy?

Het is altijd handig om te beginnen met het invetten van het bakblik. Voor deze taart gebruik je een vorm van 23 cm. Om vettige botervingers te vermijden kun je een stukje keukenpapier of folie afscheuren, deze om een blokje boter wikkelen en zo gemakkelijk de vorm insmeren.

Daarna is het weer tijd om de chocolade te gaan smelten. Ditmaal nemen we de witte variant, 115 gram, samen met 120 ml slagroom (ongeklopt). Zodra je een glad mengsel hebt, voeg je 1 tl vanille-essence toe (of een beetje rum, het is maar net wat je lekker vindt). (N.B. Het smelten hoeft ditmaal niet au bain marie, aangezien witte chocolade een fundamenteel andere samenstelling heeft dan zijn bruingekleurde broertje, en dus minder snel zal aanbranden.)

In een nieuw kommetje klop je 115 gram boter en 175 gram suiker tot een licht beslag. Daarna dienen 3 eieren toegevoegd te worden. Roer ze bij voorkeur één voor één goed door, zodat het beslag mooi blijft.

In nóg een ander kommetje maak je een derde mengseltje: 225 gram bloem, 2 tl bakpoeder, en een snufje zout. De chocolade zal al wel wat afgekoeld zijn, dus snel weer aan de slag. Voeg om en om wat van het bloemmengsel en wat gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Roer het flink door, totdat de bloem helemaal opgenomen is en er vrijwel geen korreltjes meer in het beslag zitten.

Giet het beslag in de vorm, en zet het in de voorverwarmde oven (180 graden). Na 25 minuten heb je een mooie, grote, lichte taart. Als deze afgekoeld is, snijden we hem in twee helften. Nu gaan we de vulling maken. Dit doen we in een grote hoeveelheid, zodat we daarna ook de buitenkant van de taart kunnen besmeren. Neem hiervoor 250 gram witte chocolade, en 3,5 dl slagroom, en smelt deze in een pan. Ook nu kun je wat likeur toevoegen.

Zodra de chocolade weer wat afgekoeld is, kun je deze opkloppen met een garde tot het een mousse is geworden (het hoeft niet zo luchtig te zijn als slagroom). Smeer 1/3 hiervan uit op één van de taarthelften, en leg hieroverheen aardbeienplakjes. Daarna mag de andere taarthelft er weer op.
De resterende mousse kun je nu verder opkloppen tot het een heerlijk luchtig mengsel is geworden. Deze verspreiden we over de boven- en zijkant van de taart. (Tip: Heb je wat van de slagroom over, dan kun je deze prima bewaren in de koelkast. Heerlijk bij een toetje of fruit!) De laatste stap is het decoreren van de taart met de overgebleven aardbeien. Ikzelf heb ook de ‘Chocodecor’ gebruikt van dr Oetker om het geheel op te vrolijken. Eet smakelijk!

Advertenties

4 reacties

  1. joost said,

    29 februari, 2012 bij 6:28 pm

    geen recept?

    • prinsesjeanouschka said,

      1 maart, 2012 bij 8:05 am

      Hallo Joost, bedankt voor je bericht. Ik snap alleen niet precies wat je bedoelt. Het recept staat er volgens mij bij?

  2. Joost said,

    4 maart, 2012 bij 2:26 pm

    och sorry mijn fout, we gaan hem morgen maken, ik ben benieuwd! bedankt voor de duidelijke uitleg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: