Chocolade Spritsen

20 januari, 2008 – Het eerste probeersel!
Zorg dat je een stevige slagroomspuit hebt alvorens hieraan te beginnen..

 

 

 

 

 

 

 

 

Het deeg maak je door 115 g margarine, 150 g bloem, 3 el poedersuiker, en een theelepeltje vanille-essence bij elkaar te voegen. Deze mix stop je dan in de spuitzak, waarna je ongeveer 10 strepen op een bakplaat kunt maken. Om de mooie sprits-vorm te krijgen, kun je de kartelmond gebruiken in plaats van de gewone spuitmond. (Tip: heb je wat deeg over, of wil je je fantasie gebruiken, dan kun je natuurlijk ook zelf een vormpje kneden.)

De spritsjes moeten ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven, dus alle tijd om ondertussen chocolade te smelten! Hier is een speciale techniek voor: het zogenaamde smelten au bain marie. Dit betekent dat je twee pannen gebruikt. In de ene breng je een kleine hoeveelheid water aan de kook, en in de andere doe je de chocolade (in dit geval is 75 gram genoeg). Hou de pan chocolade vervolgens boven de stoom van het kokende water. Door dit “indirecte” verwarmen, verkom je dat de chocolade aanbrandt. (Tip: het gaat sneller als je het bruine goud eerst in stukjes breekt..)

Zijn de spritsjes mooi goudbruin geworden? Laat ze even afkoelen op de bakplaat, en doop ze daarna met de uiteinden in de gesmolten chocola. Smullen maar!

Advertenties

1 reactie

  1. Martijn said,

    6 september, 2008 bij 1:42 pm

    Lekker! 🙂

    Leuk, bruine goud – goudbruin 😀


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: